Vragen? 085-2103699

Miotex fassade spinvlies folie 150 cm br. 50 m1 lang ( =75 m² )

SKU
2119000002
€ 345,76
Levertijd: 1-2 werkdagen

Miotex® Fassade is een UV-bestendig, waterdicht en damp-open, uit Polypropyleen en Polyurethaan samengesteld 2-laags membraan. Het membraan is speciaal ontwikkeld als beschermend, damp-open en waterdicht membraan voor toepassing achter deels open gevels. Maximaal 20 mm voegbreedte of 20% open voeg. Miotex® Fassade voldoet aan de 5000 urentest –UV belasting en kunstmatige veroudering- en daarmee aan de laatst gestelde eisen voor membranen in gevels met open voegen. (volgens EN 13859-2)

Miotex® Fassade wordt als waterdichte, damp-open laag aan de koude zijde van gevels met open voegen tot een maximum van 20 mm of 20% van het oppervlak toegepast. Bij toepassing als waterdicht onderdakmembraan bij daken met kierende dakpannen, bijvoorbeeld Oud Hollandse pannen is Miotex® Fassade aan te raden. Miotex® Fassade kan direct op zachte ondergronden (zoals minerale wol) worden aangebracht. In de overige situaties het membraan aan de onderzijde beluchten. Miotex® Fassade wordt zowel in de nieuwbouw als bij renovatiewerkzaamheden gebruikt.

Miotex® Fassade wordt gebruikt aan de koude zijde van de constructie. In gevels met open voegen zijn openingen tot 20 mm of 20% toegestaan. Tussen de gevelbekleding en Miotex® Fassade minimaal 20 mm luchtspouw aanhouden. Bij toepassing op het dak het membraan belucht op het dakbeschot verwerken, rechtstreeks op een zachte ondergrond als minerale wol is wel mogelijk. Bij dakhellingen tussen de 15° en 25° dienen de horizontale naden afgeplakt te worden met Butyl Tape. Verticale naden zijn bij deze dakhelling niet toegestaan. Bij een dakhelling >25º en bij gevelconstructies het membraan dakpansgewijs aanbrengen, waarbij de horizontale overlappen minimaal 100 mm en maximaal 200 mm zijn. De verticale overlappen zijn minimaal 2 maal de breedte van de stijl of knellat. De folie wordt met behulp van gegalvaniseerde nieten op de constructie aangebracht. De Miotex® Fassade dient met de glimmende zwarte zijde naar buiten te worden verwerkt.

 

Meer informatie
Merk Miotex
Levertijd 1-2 werkdagen
Website leverancier Product informatie
Leverancier Meuwissen Gerritsen B.V.
EAN code 8714672004830
Product code 8216015000
Breedte 150 cm.
Lengte 50 mtr.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Wij rekenen € 119,95 verzendkosten voor gevelstenen.

Woont u op de eilanden of Zeeuws Vlaanderen of in Belgie, dan kunt u contact met ons opnemen over eventuele extra verzendkosten. Afhalen is mogelijk, informeer telefonisch naar de mogelijkheden of via de mail.

To Top